Výborné kokosky

paveljrk - fotkapaveljrk, 13. septembra 2010

Recept som získal z ruky do ruky,takže sa už nevie kto ho robil ako prvý.Je to suché pečivo a v našej rodine sa robí Zobraziť celý popisRecept som získal z ruky do ruky,takže sa už nevie kto ho robil ako prvý.Je to suché pečivo a v našej rodine sa robí vždy,keď sa cestuje,alebo na sviatky.dlho sa dá skladovať.Na vzhľad nie je nijako príťažlivé,no chutia výborne.

20 minút
príprava

Suroviny

2  hrnčeky
2  hrnčeky
2  hrnčeky
2  hrnčeky
1  hrnček
1  hrnček
3  ks
 celý
2  lyžice
1 1/2  lyžičky
1/2  lyžičky
1/2  dcl




Postup

  1. 1

    Všetko v miske zmiešať a zo zmesi tvarujeme guľky vo veľkosti čerešne.Na plech ukladáme ďalej od seba,lebo guľky sa roztečú na malé koláčiky.S plechu dáme dole až po vychladnutí.Pečieme na papieri na pečenie pri teplote 150°C cca 10minút.

Diskusia k receptu

mamatata2
Do kokosiek idú samé dobré veci, postup je jednoduchý a výsledok bude iste výborný , ako píšeš aj v názve. Určite vyskúšam.
sovka62
Na kokosky, tie snehové, som zanevrela. Nikdy s nimi nie som spokojná. Tak vyskúšam tieto, to dúfam zvládnem bez problémov. Už sú v KK.
evanaaa
Tá kokosová múka je strúhaný kokos ? Aj mne sa páči recept a to, čo do guliek ide, mám rada, tak si ho značím. A zdá sa ozaj jednoduchá príprava, všetko zmiešať. Dobrá maškrta.
aroooo
tie 3 cm guľky ako ďaleko ukladať na plechu od seba,ako sa roztečú?
anajka
A nedali by sa piecť v papierových košíčkoch aby sa neroztiekli? Inak sa mi recept páči,vyskúšam.
klaura
ukladám si , môžu byť dobručké ... u nás stále musí byť niečo sladké na zahryznutie ... vyskúšam čo najskôr :)
anina43
mňam, toto upečiem vnučatam. to je vôňaa ku kavičke pre starkeho
anina43
odporučam vločky, kokos a orechy nasucho opražiť, vychladiť a tak pridať. už roky to tak robim a pečivo nadherne vonia, tešim sa na vianoce, aj Vy ?
klaura
Už sú hotové, krásne voňajú a sú naozaj chutné ... ja som robila guľky ako orechy a piekla na 200 st. 10 min. sú pekné hnedasté
paveljrk
Prepáčte mi,no nejako mi čas nedovolil vracať sa späť k tomuto receptu.Som rád,že výsledok chutí.Na vzhľad nič moc pre oko,no vôňa a chuť to vynahradí.Ďakujem za to,že ste spokojný.
paveljrk
anajka 14.Tak som to neskúšal,neviem.No neviem či papierové košíčky znesú také teplo.
martamm
Mozno by sa dali piect vo formickach na muffiny, co poviete?
paveljrk
Nemám odskúšané,no vo formičkách by boli hrubé a pri pečení by sa vysúšali a to by už nebolo ono.Treba to odskúšať na pár kúskoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia