Ks

Energia 0 KJ
Kalórie 0,0 kcal0%
Cukor 0,00 g0%
* ks - nutričné hodnoty pre 0g

Recepty, kde je ks

prazdny

Šalát z májoviek

Šaláty

Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...

prazdny

Polievka z peniazovky s vločkami

Polievky

Prebraté vločky vložíme do studenej vody alebo vývaru, postavíme na oheň a varíme asi 20 minút....

prazdny

Nepravá držková polievka

Polievky

Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou...

prazdny

Hlivová polievka so zemiakmi

Polievky

Klobúčiky hlív nakrájame na kocky, na olej dáme vopred dusiť cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku,...

prazdny

Hubová polievka s domácou klobásou

Polievky

Huby namočíme a po zmäknutí ich varíme vo väčšom hrnci spolu s koreninami a cesnakom.

prazdny

Hubová polievka s mrveničkou

Polievky

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme...

prazdny

Ostrá polievka s uchovcom

Polievky

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

prazdny

Hubovo–zeleninová polievka

Polievky

Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

prazdny

Hubová polievka s krúpami

Polievky

Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.

prazdny

Kapor na švajčiarsky spôsob

Hlavné jedlá

Kapra narežeme cez kožu, osolíme.

prazdny

Pstruh na sezame

Hlavné jedlá

Pstruha obalíme v rybacej múke a pomaly grilujeme z oboch strán, pred koncom posypeme sezamom a...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Rybacia panvica s cukinou

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

prazdny

Losos na pomarančovej šťave

Hlavné jedlá

Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

prazdny

Tuniakové taštičky so špenátom

Hlavné jedlá

Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

prazdny

Šproty so zemiakmi

Hlavné jedlá

Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh dusený so smotanou

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Pstruh s plnkou zo šampiňónov

Hlavné jedlá

Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

prazdny

Pstruh pečený v alobale

Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

prazdny

Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou

Hlavné jedlá

Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Rybie krokety

Bravčové mäso

Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

prazdny

Kapor plnený hríbmi

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Kapor na zelenine

Hlavné jedlá

Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

prazdny

Stratená ryba

Hlavné jedlá

Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rybie ragú

Hlavné jedlá

Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

prazdny

Rybacia roláda s lososom a pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Na rybie filé položíme plátok nepravého lososa a 2 olivy. Filé stočíme do rolky, spevníme...

prazdny

Rybie filé so špenátom

Hlavné jedlá

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a...

prazdny

Filé s cesnakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom...