Postup
-
1
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.
- 2
Slaninu nakrájame na rezance. Zohrejeme 4 PL oleja a slaninu opražíme a vyberieme. Rybu obalíme v múke a vo výpeku opečieme dozlatista.
- 3
Potom zohrejeme 3 PL oleja, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukinu, osolíme, okoreníme a poprášime PL múky.
- 4
Podlejeme vývarom, smotanou, pridáme slaninu, necháme prevrieť a bublať asi 3 minúty. Kôpor najemno nasekáme a vmiešame do omáčky, ochutíme soľou a korením.
- 5
Rybu uložíme na cukinu a krátko spolu prehrejeme. Podávame s ryžou, ozdobené plátkami citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu