Pečené bravčové koleno na čiernom pive

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

10 minút
príprava
40 + 60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
250 g
5 strúčikov
500 ml
2 ks
6 guľôčok
6 guľôčok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kolená si dôkladne očistíme (prípadne opálime chlpy) a umyjeme.

  2. 2

    Kolená najprv uvaríme asi 40 minút v osolenej vode s korením.

  3. 3

    Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, zalejeme pivom a pečieme pri teplote 180 °C asi hodinu. Pri pečení stále podlievame výpekom. Hotové kolená musia mať chrumkavú kôrku a krásne mäkké mäso.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: