Domáca tlačenka s cibuľou

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Domáca tlačenka s cibuľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

30 minút
príprava
180 - 240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Hlavu a mäso dôkladne očistíme, prípadne opálime tak, aby mäso bolo úplne bez chlpov. Nakoniec ho umyjeme.

  2. 2

    Mäso dáme do horúcej vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme, až je mäso mäkké.

  3. 3

    Mäso vyberieme z vývaru a oberieme z kostí a kože. Jazyk olúpeme. Kožu zbavíme masti, rozmelieme a pridáme do vývaru.

  4. 4

    Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme tiež. Dochutíme čiernym korením, roztlačeným cesnakom, majoránom a novým korením.

  5. 5

    Takto pripravenú zmes zbavíme tuku, nalejeme do tlačenkového vrecúška a zaviažeme.Tlačenku pomaly varíme vo vode asi 2 hodiny.

  6. 6

    Hotovú tlačenku vyberieme z vody, opláchneme a na pár miestach prepichneme, aby sme sa zbavili vzduchu a prebytočného tuku. Tlačenku v priebehu chladnutia otáčame, aby sa mäso rovnomerne rozložilo.

  7. 7

    Náš tip: Tlačenku podávame s cibuľou a octom rozriedeným trochou vody.

Diskusia k receptu

Vymazať
marianne
Ja by som sa chcela opytat, kolko tlacenky z tohoto mnozstva vyjde...zhruba jedno tlacenkove vrecko? alebo viac?
Vymazať
dodo46
@marianne
ak chceš mať jedno vrecko plné , dokúp si ešte 0,5 kg pliecka , 1-2
bravčové srdcia a tie kolená zadné.