Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlavu a mäso dôkladne očistíme, prípadne opálime tak, aby mäso bolo úplne bez chlpov. Nakoniec ho umyjeme.
- 2
Mäso dáme do horúcej vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme, až je mäso mäkké.
- 3
Mäso vyberieme z vývaru a oberieme z kostí a kože. Jazyk olúpeme. Kožu zbavíme masti, rozmelieme a pridáme do vývaru.
- 4
Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme tiež. Dochutíme čiernym korením, roztlačeným cesnakom, majoránom a novým korením.
- 5
Takto pripravenú zmes zbavíme tuku, nalejeme do tlačenkového vrecúška a zaviažeme.Tlačenku pomaly varíme vo vode asi 2 hodiny.
- 6
Hotovú tlačenku vyberieme z vody, opláchneme a na pár miestach prepichneme, aby sme sa zbavili vzduchu a prebytočného tuku. Tlačenku v priebehu chladnutia otáčame, aby sa mäso rovnomerne rozložilo.
- 7
Náš tip: Tlačenku podávame s cibuľou a octom rozriedeným trochou vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ak chceš mať jedno vrecko plné , dokúp si ešte 0,5 kg pliecka , 1-2
bravčové srdcia a tie kolená zadné.