Ríbezľový koláč fotorecept
Ríbezle sa vďaka svojej jemne nakyslej chuti výborne hodia na koláče. Ak použijeme červené ríbezle, aj koláč rozveselia.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor, maslo a žĺtky vyšľaháme.
-
2
Pridáme múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 32x40 cm) a upečieme.
-
3
Medzitým pripravíme penu. Cukor dáme do menšieho kastrólika a zalejeme vodou tesne nad neho. Uvaríme z neho sirup. Nevaríme dlho, len kým prejde varom a cukor sa rozpustí. Bielky vyšľaháme na sneh a za stáleho šľahania tenkým prúdom do neho vlejeme horúci sirup.
-
4
Bielkovú hmotu rozotrieme na upečený koláč.
-
5
Posypeme husto ríbezľami.
-
6
Vychladnutý koláč dáme na niekoľko hodín do chladničky, až potom krájame.
- 7
Poznámka: Niekto má rád vysoké koláče. Potom použijeme trocha menší plech.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu