Najlepšia kočonina (huspenina) mojej starej mamy. Vždy keď prišlo chladné obdobie v roku, tak sme sa tešili kedy starká uvarí kočoninu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prasačie nožky, koleno a kožu očistíme (opálime ak treba) od chlpov, umyjeme a vložíme do veľkého 8-10 litrového hrnca a zalejeme vodou až po vrch. Pridáme umytú cibuľu ( prvú vrchnú šupku odstránime, zbytok na nej necháme), umyté cesnaky v šupke a čierne korenie a soľ.
- 2
Dáme variť a keď začne vrieť, stiahneme teplotu na nižšiu tak, aby pomaličky vrelo. Varíme 6,5 hodiny.
- 3
Po dovarení odstavíme, naporciujeme do misiek a necháme vychladiť. Potom poukladáme do chladničky. Podávame s nakrájanou čerstvou cibuľou, octom a chlebom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu