Kočonina

ribana - fotkaribana, dnes 14:24
Kočonina
Foto: ribana

Najlepšia kočonina (huspenina) mojej starej mamy. Vždy keď prišlo chladné obdobie v roku, tak sme sa tešili kedy starká uvarí kočoninu.

12
porcií
15 minút
príprava
390 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 menšie ks
2 ks
3 celé hlavičky




Postup

  1. 1

    Prasačie nožky, koleno a kožu očistíme (opálime ak treba) od chlpov, umyjeme a vložíme do veľkého 8-10 litrového hrnca a zalejeme vodou až po vrch. Pridáme umytú cibuľu ( prvú vrchnú šupku odstránime, zbytok na nej necháme), umyté cesnaky v šupke a čierne korenie a soľ.

  2. 2

    Dáme variť a keď začne vrieť, stiahneme teplotu na nižšiu tak, aby pomaličky vrelo. Varíme 6,5 hodiny.

  3. 3

    Po dovarení odstavíme, naporciujeme do misiek a necháme vychladiť. Potom poukladáme do chladničky. Podávame s nakrájanou čerstvou cibuľou, octom a chlebom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu