15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu.
- 2
Miešame tak dlho, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Tuniaka scedíme, rozdelíme vidličkou na menšie dieliky a pridáme do mliečneho krému so špenátovým pyré.
- 3
Pridáme parmezán, muškátový oriešok, osolíme a všetko dobre premiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby bolo asi 0,5 cm hrubé.
- 4
Vykrojíme 12 koliesok s priemerom 10 cm. Na stred kladieme zmes s tuniakom, preložíme a zlepíme okraje. Pred pečením potrieme taštičky rozšľahaným žĺtkom.
- 5
Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu