Tuniakové taštičky so špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
160 g
150 g
25 g
0,5 l
20 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu.

  2. 2

    Miešame tak dlho, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Tuniaka scedíme, rozdelíme vidličkou na menšie dieliky a pridáme do mliečneho krému so špenátovým pyré.

  3. 3

    Pridáme parmezán, muškátový oriešok, osolíme a všetko dobre premiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby bolo asi 0,5 cm hrubé.

  4. 4

    Vykrojíme 12 koliesok s priemerom 10 cm. Na stred kladieme zmes s tuniakom, preložíme a zlepíme okraje. Pred pečením potrieme taštičky rozšľahaným žĺtkom.

  5. 5

    Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 200 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu

Vymazať
halier
makačka, ale výsledok stojí za každú námahu..je to vynikajúce, odporúčam. ako prílohu som si urobil pyré z hrášku, zelenej fazuľky a citrónu