Kapor na zelenine

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

250 g
4 ks
2 strúčiky
40 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a 2 nakrájanými cesnakmi.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme. Dovnútra kapra dáme bazalku a polievkové korenie. Otvor vyplníme petržlenovou vňaťou. Kapra posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku.

  3. 3

    V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme predvarenú očistenú a nakrájanú zeleninu a udusíme do polomäkka.

  4. 4

    Udusenú zeleninu rozvrstvíme do pekáča, navrch položíme upraveného kapra a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu