Postup
-
1
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a 2 nakrájanými cesnakmi.
- 2
Osolíme, okoreníme. Dovnútra kapra dáme bazalku a polievkové korenie. Otvor vyplníme petržlenovou vňaťou. Kapra posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku.
- 3
V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme predvarenú očistenú a nakrájanú zeleninu a udusíme do polomäkka.
- 4
Udusenú zeleninu rozvrstvíme do pekáča, navrch položíme upraveného kapra a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu