Nepravá držková polievka

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009

Suroviny

1 kg
150 g
1 ks
3-4 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou vodou na 1,5 hodiny vylúhovať pre zjemnenie pikantnej chuti (ale môžu sa použiť aj priamo).

  2. 2

    Medzitým opražíme slaninu (alebo použijeme olej podľa potreby), pridáme na tenké prúžky pokrájanú cibuľu, trocha rasce a precedené rýdziky.

  3. 3

    Sprudka opražíme, pridáme soľ, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, trocha červenej papriky a necháme dusiť asi pol hodiny.

  4. 4

    Po podusení zaprášime múkou vymiešanou s jogurtom, pridáme podľa potreby vodu, PL červenej papriky, štipku majoránu a necháme povariť.

  5. 5

    Tesne pred odstavením ozdobíme zelenou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s chlebom alebo s pečivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia