Postup
-
1
Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou vodou na 1,5 hodiny vylúhovať pre zjemnenie pikantnej chuti (ale môžu sa použiť aj priamo).
- 2
Medzitým opražíme slaninu (alebo použijeme olej podľa potreby), pridáme na tenké prúžky pokrájanú cibuľu, trocha rasce a precedené rýdziky.
- 3
Sprudka opražíme, pridáme soľ, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, trocha červenej papriky a necháme dusiť asi pol hodiny.
- 4
Po podusení zaprášime múkou vymiešanou s jogurtom, pridáme podľa potreby vodu, PL červenej papriky, štipku majoránu a necháme povariť.
- 5
Tesne pred odstavením ozdobíme zelenou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s chlebom alebo s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu