Strúhaný tvarohový koláč s ríbezľami
Dokonalé spojenie jemného cesta, krémovej plnky a kyselkavých ríbezlí. Tento koláč kričí leto!
60 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 3-4 PL |
|
| 160 g (práškový alebo trstinový) |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 250 g (alebo jemný tvaroh pre odľahčenú verziu) |
|
| 3 ks |
|
| 120 g |
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| 200-300 g (alebo iné bobuľové ovocie) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy v jednej miske a ručne miesime až dokým nevymiesime tuhé tmavé cesto. Rozdelíme ho na tretiny. 2 tretiny utľapkáme na spodok plechu, 1 tretinu dáme chladiť do chladničky.
- 2
Zmiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilínový cukor, pridáme Zlatý klas. Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame do tvarohovej plnky.
- 3
Plnku nanesieme na cesto, posypeme ríbezľami alebo malinami. Nakoniec navrch postrúhame odložené cesto z chladničky. Pečieme cca 35 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov. Dobrú chuť.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu