Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč s ríbezľami

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, dnes 16:15

Dokonalé spojenie jemného cesta, krémovej plnky a kyselkavých ríbezlí. Tento koláč kričí leto!

60 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
250 g (alebo Hera)
1 ks
1 bal.
3-4 PL
160 g (práškový alebo trstinový)
Plnka:
500 g
250 g (alebo jemný tvaroh pre odľahčenú verziu)
3 ks
120 g
20 g
1 PL
200-300 g (alebo iné bobuľové ovocie)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy v jednej miske a ručne miesime až dokým nevymiesime tuhé tmavé cesto. Rozdelíme ho na tretiny. 2 tretiny utľapkáme na spodok plechu, 1 tretinu dáme chladiť do chladničky.

  2. 2

    Zmiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilínový cukor, pridáme Zlatý klas. Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame do tvarohovej plnky.

  3. 3

    Plnku nanesieme na cesto, posypeme ríbezľami alebo malinami. Nakoniec navrch postrúhame odložené cesto z chladničky. Pečieme cca 35 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu