Rybie filé so špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
20 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
0,5 kg
100 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a filé vyberieme.

  2. 2

    Čerstvý špenát opláchneme a v hrnci pod pokrievkou chvíľu dusíme. Mrazený špenát v hrnci rozmrazíme a chvíľu dusíme. Vo výpeku z ryby krátko opražíme cesnak, pridáme smotanu, tymian, špenát a chvíľu varíme.

  3. 3

    Do vymastenej ohňovzdornej misky dáme špenát, poukladáme naň kúsky ryby, povrch posypeme postrúhaným syrom a v rúre vyhriatej na 150 °C zapekáme asi 20 minút.

  4. 4

    Hotové jedlo ozdobíme paradajkou, lístkami špenátu alebo čerstvej bylinkovej vňate.

Diskusia k receptu