30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď mlieko zovrie, prikryté ho necháme odstáť 10 minút.
- 2
Filé pokrájame na kusy, dáme do mlieka, uvaríme domäkka a vyberieme na tanier. Maslo roztopíme, pridáme múku, zalejeme precedeným mliekom a za stáleho miešania uvaríme omáčku.
- 3
Osolíme ju a primiešame posekanú petržlenovú vňať. Očistené zemiaky uvaríme, roztlačíme, pridáme kúsok masla, vajce, soľ a vyšľaháme ich na kašu.
- 4
Do vymasteného pekáča nalejeme asi tretinu omáčky, poukladáme filé a polejeme ho zvyšnou omáčkou. Vajcia ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme ich na filé.
- 5
Na vrch rozotrieme zemiakovú kašu a pekáč dáme na pol hodiny do vopred vyhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu