Stratená ryba

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
4 ks
3 ks
1 l
1 ks
10 zrniek
2 ks
1 ks
90 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď mlieko zovrie, prikryté ho necháme odstáť 10 minút.

  2. 2

    Filé pokrájame na kusy, dáme do mlieka, uvaríme domäkka a vyberieme na tanier. Maslo roztopíme, pridáme múku, zalejeme precedeným mliekom a za stáleho miešania uvaríme omáčku.

  3. 3

    Osolíme ju a primiešame posekanú petržlenovú vňať. Očistené zemiaky uvaríme, roztlačíme, pridáme kúsok masla, vajce, soľ a vyšľaháme ich na kašu.

  4. 4

    Do vymasteného pekáča nalejeme asi tretinu omáčky, poukladáme filé a polejeme ho zvyšnou omáčkou. Vajcia ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme ich na filé.

  5. 5

    Na vrch rozotrieme zemiakovú kašu a pekáč dáme na pol hodiny do vopred vyhriatej rúry.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu