Kapor plnený hríbmi

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

40 g
30 g
60 g
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme nenarezali chrbát. Potom kapra zvonka i zvnútra osolíme.

  2. 2

    Z chrbtovej kosti obrežeme mäso, ktoré spolu s pečeňou posekáme nadrobno. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a nadrobno pokrájané hríby a udusíme domäkka.

  3. 3

    Žemľu namočíme do mlieka, vytlačíme a pridáme k vychladnutým hríbom. Ďalej pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, sardelu(alebo trocha sardelovej pasty) pokrájanú nadrobno alebo podľa chuti sardelovú pastu a dobre rozmiešame.

  4. 4

    Pripravenou plnkou naplníme kapra, otvor zašijeme, zabalíme do alobalu, dáme na rošt alebo pečieme priamo v pahrebe.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: