Recepty, kde je červená
Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane
ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým
v období...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu,
šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....
Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou
slovenskou bryndzou a islandským...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom
a bobkovým listom.
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme
malým množstvom tekutého dymu, osolíme
a okoreníme. Pečieme 7...
Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...
Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme,
osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme
do panvice...
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
Zeleninová štrúdľa
Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie.
Na panvicu dáme olej, ...
Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou
Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme,
odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle
zohrejeme kačaciu masť na asi...
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky.
V panvici...
Šťavnatá kuřecí barevná sekaná
Maso umeleme na jemno, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku. Na pánvi na...
Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá
nátierka z bryndze a
červenej repy má krásnu
ružovú farbu a je prudko
chutná...
Slivkové chutney
Chutney je vlastne pikantná marmeláda. Len tam pridáme tak trochen chilli, tak trochen ocot, ...
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho
najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej
sa akoby spomalil čas...
Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky
soli a z vanilkového cukru pripravíme
cesto. Zabalíme...
Kapustovo-cviklový šalát
Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol...
Syrečkový špíz s klobásou
Dostal jsem dárek. Syrečkovou kuchařku, kterou s kamarády vytvořili v Lošticích. Zeptal jsem se,...
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“
str. 197....
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí.
Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika.
Ľahko...
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla
svoj podľa...
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale
a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame
na kocky, osolíme, okoreníme a...
Zaváraná pečená paprika
Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, ...
Krémová polievka z červenej šošovice
Úžasná krémová polievka,
ktorú som varila
pre drobca, ale bola som
príjemne prekvapená, aká je...
Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....
Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...
Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...
Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice...
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
Zeleninová štrúdľa
Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie. Na panvicu dáme olej, ...
Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou
Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi...
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...
Šťavnatá kuřecí barevná sekaná
Maso umeleme na jemno, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku. Na pánvi na...
Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...
Slivkové chutney
Chutney je vlastne pikantná marmeláda. Len tam pridáme tak trochen chilli, tak trochen ocot, ...
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...
Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme...
Kapustovo-cviklový šalát
Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol...
Syrečkový špíz s klobásou
Dostal jsem dárek. Syrečkovou kuchařku, kterou s kamarády vytvořili v Lošticích. Zeptal jsem se,...
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...
Zaváraná pečená paprika
Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, ...
Krémová polievka z červenej šošovice
Úžasná krémová polievka, ktorú som varila pre drobca, ale bola som príjemne prekvapená, aká je...