Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou fotorecept
Foto: izabella929
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich morčacou pečienkou. Ako prílohu som opiekla zeleninu na Zobraziť celý popisDostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich morčacou pečienkou. Ako prílohu som opiekla zeleninu na masle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 PL |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie stehno aj pečeň som umyla, osušila kuchynským paprierom. Zo stehna so odstránila kratšiu kosť.
-
2
Do rajnice som dala zovrieť vodu a pečienku som blanšírovala 2 min. Potom som ju vybrala a nechala vychladnúť.
-
3
Vychladnutú som nakrájala na malé kocky. Nastrúhala som k nej pol suchého rohlíka a pridala jedno vajce. Zmes som osolila, okorenila a touto plnkou som plnila stehno.
-
4
Zostala mi časť plnky aj polovicu pečene som si nechala len tak na opekanie a zo zbytku plnky som urobila takú malú fašírku a tiež ju budem spolu so stehnom piecť.
-
5
Otvor som spojila špáradlom.
-
6
Masť som nechala roztopiť a zohriať a stehno som opiekla zo všetkých strán, osolila, okorenila a posypala červenou paprikou
-
7
Pridala som cibuľu a cesnak a podliala som ho bielym vínom. Pod pokrievkou spočiatku dusila a potom som odkryla a dopiekla.
-
8
Pripravila som si prílohu. Na panvicu som dala maslo a cukor...
-
9
...pridala som zeleninu a iba krátko opiekla.
-
10
Z upečeného mäsa som odstránila špárádlá.
-
11
Podávala som ho so zeleninou. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu