Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne fotorecept
Foto: izabella929
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na červenej cibuli a podliala bielym vínom.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Dnes som dostala čerstvé morčacie pečienky, ktoré som si objednala od Gazdov. Som veľmi spokojná, lebo sú krásne veľké a nedajú sa ani porovnať s tými, čo dostať kúpiť v obchodoch.
-
2
Pečienky som umyla a pripravila aj červenú cibuľku. Jedna pečienka je takto veľká, čo postačí pre dvoch.
-
3
Nechala som na panvici roztopiť masť a hneď som pridala aj štipku celej rasce.
-
4
K roztopenej masti som pridala nakrájanú červenú cibuľu a posypala som ju cukrom.
-
5
Keď sa opiekla do zlatohneda, poprášila som ju mletou červenou paprikou.
-
6
Potom som časť cibule zhrnula do stredu panvice a na cibuľu som položila pečeň, opiekla z jednej i druhej strany.
-
7
Podliala som ju bielym vínom, osolila, okorenila a nechala pomaly dusiť, kým sa víno neodparilo.
-
8
Pečienky som opiekla 5 minút z jednej strany a tak isto aj z druhej strany.
-
9
Podávala som ich s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu