Cestoviny s cviklou
Cestoviny s cviklou

Cestoviny s pestom z červenej repy

siuuu - fotkasiuuu, 17. októbra 2019
Cestoviny s pestom z červenej repy
Foto: siuuu

Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť. Toto je jeden z nich. Okrem toho, že sú cestoviny chutné, vždy ma uchváti ich úžasná farba.

3-4
porcie
5 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (podľa chuti)
1 ks
0,5 dl
30-35 g
1-2 strúčiky
1 PL strúhaný
podľa chuti
podľa chuti
z 1/4 citróna
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny klasicky v osolenej vriacej vode uvaríme na skus. Pokiaľ sa varia cestoviny, pripravíme pesto tak, že zmixujeme všetky zvyšné suroviny zo zoznamu.

  2. 2

    Cestoviny po uvarení scedíme a zmiešame s pestom - na jednu porciu používam cca 1 PL pesta. Na tanieri môžeme ešte posypať parmezánom a dozdobiť čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Podla fotky som myslela, ze si tu cviklu dala do cesta na cestoviny - tak su krasne zafarbene :-))
Krasne recepty pridavas, take “uskutocnitelne”... vidiet, ze rada varis ( a fotis ).
A fantazia ti pracuje na plne obratky...
Pekny piatok prajem.

Pridaj komentár k receptu: