Cestoviny s pestom z červenej repy
Foto: siuuu
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú Zobraziť celý popisČervenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť. Toto je jeden z nich. Okrem toho, že sú cestoviny chutné, vždy ma uchváti ich úžasná farba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (podľa chuti) |
|
1 ks |
|
0,5 dl |
|
30-35 g |
|
1-2 strúčiky |
|
1 PL strúhaný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
z 1/4 citróna |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Cestoviny klasicky v osolenej vriacej vode uvaríme na skus. Pokiaľ sa varia cestoviny, pripravíme pesto tak, že zmixujeme všetky zvyšné suroviny zo zoznamu.
- 2
Cestoviny po uvarení scedíme a zmiešame s pestom - na jednu porciu používam cca 1 PL pesta. Na tanieri môžeme ešte posypať parmezánom a dozdobiť čerstvými bylinkami.
Tiež s cviklou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krasne recepty pridavas, take “uskutocnitelne”... vidiet, ze rada varis ( a fotis ).
A fantazia ti pracuje na plne obratky...
Pekny piatok prajem.