Recepty, kde je červená
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky.
Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom
toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou,
v ktorej sa akoby spomalil čas....
Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...
Cibuľový koláč so šampiňónmi, špenátom a s mandľami
Do misky vložíme múku, olivový
olej, droždie, vodu, soľ a vypracujeme cesto. Necháme...
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem
úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať
k chuti veľmi drahých holubích pŕs.
Čo sa mňa týka,...
Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš
je výborný, ja som ešte pridala 1
mrkvu, ...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol
hodinku, ak práve nemáte quinou,
môžete ju nahradiť ryžou alebo
zemiakovou kašou....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje
šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň
je však u mňa jednotkou. V záhradách,
sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného
a voňavého a všetko sa to dá premeniť na
výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame
a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby
boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa.
Najprv pripravíme...
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku
z vody, ...
Šošovicový šalát s figami a kuskusom
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu , pridáme vopred uvarenú šošovicu a premiešame.
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....
Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...
Cibuľový koláč so šampiňónmi, špenátom a s mandľami
Do misky vložíme múku, olivový olej, droždie, vodu, soľ a vypracujeme cesto. Necháme...
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...
Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...
Šošovicový šalát s figami a kuskusom
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu , pridáme vopred uvarenú šošovicu a premiešame.
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!