Recepty, kde je červená
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem
úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať
k chuti veľmi drahých holubích pŕs.
Čo sa mňa týka,...
Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš
je výborný, ja som ešte pridala 1
mrkvu, ...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol
hodinku, ak práve nemáte quinou,
môžete ju nahradiť ryžou alebo
zemiakovou kašou....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje
šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň
je však u mňa jednotkou. V záhradách,
sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného
a voňavého a všetko sa to dá premeniť na
výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame
a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby
boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa.
Najprv pripravíme...
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku
z vody, ...
Šošovicový šalát s figami a kuskusom
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu , pridáme vopred uvarenú šošovicu a premiešame.
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov
a...
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom
a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Šalát z letnej kapusty
Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte...
Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...
Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Špaldové minipizze so salámou, s jalapeňos a čedarom
Všetky suroviny na prípravu cesta dobre vymiešame a necháme chvíľu odležať na doske. Potom cesto rozvaľkáme na...
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa...
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...
Šošovicový šalát s figami a kuskusom
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu , pridáme vopred uvarenú šošovicu a premiešame.
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Šalát z letnej kapusty
Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte...
Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.