Šalát s kačacími prsami, citrusmi a jahodovým dresingom
Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 2. augusta 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 2. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia umyjeme, kožu narežeme do mriežky. Opečieme najprv kožou dole 5 minút, obrátime a pečieme ešte 4 minúty na strednom plameni. Potom osolíme, okoreníme a dopekáme v rúre na 180 stupňoch 7 minút. Nakrájame na plátky a potrieme výpekom z panvice.
- 2
Šaláty dobre umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme ich na menšie kúsky. Čakanku nakrájame na tenšie rezance a reďkovky na krájači na jemné plátky. Grapefruit a pomaranč očistíme a vyfiletujeme – nožom povykrajujeme dužinu z blán.
- 3
Jahodový dresing: Jahody očistíme, dáme do hlbšej nádoby. Pridáme prosecco, olivový olej, soľ, citrónovú šťavu a dobre rozmixujeme.
- 4
Šalát zalejeme dresingom, premiešame a podávame s kačacími prsami a citrusmi.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu