Punčové rezy
Foto: katarinalucanova
Punčový zákusok je klasika, každý má svoj osvedčený postup.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Piškótové cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
štipka |
|
Trené cesto: | |
6 ks |
|
250 g |
|
2 hrnčeky (2x250 ml) |
|
2 hrnčeky (2x250 ml) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
|
|
Sirup na poliatie: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
400 ml |
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
6 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškótové cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a plát upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát cesta.
- 2
Trené cesto: Žĺtky s cukrom a Herou vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme svetlú, druhú časť zafarbíme kvapkou červenej gélovej farby a do tretej časti vmiešame kakao. Cesto pomocou lyžice kladieme striedavo na plech s papierom na pečenie a upečieme.
- 4
Prvý piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebný plát, ktorý polejeme sirupom. Sirup pripravíme zmiešaním vody, sirupu, rumu a pár kvapiek punčovej arómy. Poliaty plát potrieme džemom a položíme naň druhý plát z piškótového cesta.
- 5
Vrch natrieme polevou, ktorú pripravíme vymiešaním citrónovej šťavy, vody a práškového cukru a kvapky červenej gélovej farby. Cukru pridáme toľko, aby nám vznikla hustá poleva.
- 6
Keď poleva zaschne, zákusok pokrájame.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
30cm x 38cm