Plnená cuketová roláda fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
príprava
na 190 °C
Suroviny
5 ks menšia |
|
4 ks |
|
100 g strúhaný (gouda, eidam) |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Náplň: | |
1 ks menšia |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
450 g |
|
|
Postup
-
1
Náplň: Cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak pretlačíme a spolu dusíme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a papriku. Dusíme zhruba 10 minút, osolíme podľa chuti a odložíme na stranu.
- 2
4 cukety nastrúhame a necháme odstáť 10-15 minút, aby pustili vodu. Vajcia zmiešame s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom. Po odstátí cukety, scedíme vodu (ja cukety stlačím ešte v rukách) a cuketu pridáme k vajciam a všetko dobre zamiešame. Pridáme soľ a korenie. Tip: Kto má rád, môže pridať do cesta aj nasekanú pažítku alebo kôprovú vňať.
- 3
Pripravíme si veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie a ten zľahka namažeme olivovým olejom. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Poslednú cuketu nakrájame na tenké kolieska a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto. Dáme piecť na 30-35 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnúť, ináč sa cesto bude trhať! Vychladnutú roládu otočíme tak, že ju zhora prikryjeme ďalším plechom s papierom a následne spolu otočíme.
- 4
Šampiňónovou náplňou naplníme vnútornú stranu, aby sme mali kolieska cukety na vonkajšej strane. Opatrne zrolujeme pomocou papiera a necháme chvíľu postáť.
- 5
Roláda bude výborne chutiť keď ju budete podávať s chutným dipom z kyslých uhoriek: ✔️2 ks kyslé uhorky (stredné) nastrúhané najemno ✔️3 PL grécky jogurt ✔️1 strúčik cesnaku( pretlačíme) ✔️soľ ✔️trochu kôprovej vňate
- 6
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu