Cuketová roláda
Cuketová roláda

Plnená cuketová roláda fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. septembra 2021
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks menšia
4 ks
100 g strúhaný (gouda, eidam)
2 strúčiky
Náplň:
1 ks menšia
2 ks
2 strúčiky
450 g




Postup

  1. 1

    Náplň: Cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak pretlačíme a spolu dusíme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a papriku. Dusíme zhruba 10 minút, osolíme podľa chuti a odložíme na stranu.

  2. 2

    4 cukety nastrúhame a necháme odstáť 10-15 minút, aby pustili vodu. Vajcia zmiešame s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom. Po odstátí cukety, scedíme vodu (ja cukety stlačím ešte v rukách) a cuketu pridáme k vajciam a všetko dobre zamiešame. Pridáme soľ a korenie. Tip: Kto má rád, môže pridať do cesta aj nasekanú pažítku alebo kôprovú vňať.

  3. 3

    Pripravíme si veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie a ten zľahka namažeme olivovým olejom. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Poslednú cuketu nakrájame na tenké kolieska a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto. Dáme piecť na 30-35 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnúť, ináč sa cesto bude trhať! Vychladnutú roládu otočíme tak, že ju zhora prikryjeme ďalším plechom s papierom a následne spolu otočíme.

    Plnená cuketová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňónovou náplňou naplníme vnútornú stranu, aby sme mali kolieska cukety na vonkajšej strane. Opatrne zrolujeme pomocou papiera a necháme chvíľu postáť.

    Plnená cuketová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roláda bude výborne chutiť keď ju budete podávať s chutným dipom z kyslých uhoriek: ✔️2 ks kyslé uhorky (stredné) nastrúhané najemno ✔️3 PL grécky jogurt ✔️1 strúčik cesnaku( pretlačíme) ✔️soľ ✔️trochu kôprovej vňate

  6. 6

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia