Šošovica beluga so zeleninou a s grilovaným syrom halloumi
Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 5. septembra 2021
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 5. septembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 120 g (beluga) |
|
| 15 g |
|
| 25 ml |
|
| 320 g |
|
|
|
|
| 120 g |
|
| 80 g sterilizovaná |
|
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| 160 g |
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 80 ml |
|
| z 2 citrónov |
|
| 20 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Šťavu z citróna zmiešame s olivovým olejom, pridáme nasekanú mätu a cukor a soľ podľa chuti.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme karí pastu, pridáme šošovicu, osolíme, pridáme kokosové mlieko. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút.
- 3
Syr halloumi grilujeme minútu z každej strany, osolíme a okoreníme.
- 4
Avokádo očistíme, nakrájame na tenké plátky, okoreníme a osolíme. Na tenké plátky alebo pásiky pokrájame aj všetku zeleninu. Brokolicu oblanšírujeme, grilovaný syr halloumi nakrájame. Zeleninu ukladáme na tanieri vedľa seba, pridáme šošovicu, syr halloumi a kukuricu. Všetko zalejeme dresingom.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu