Šošovica
Šošovica

Šošovica beluga so zeleninou a s grilovaným syrom halloumi

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 5. septembra 2021
Šošovica beluga so zeleninou a s grilovaným syrom halloumi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

120 g (beluga)
15 g
25 ml
320 g
120 g
80 g sterilizovaná
80 g
120 g
160 g
1
Dresing:
80 ml
z 2 citrónov
20 g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šťavu z citróna zmiešame s olivovým olejom, pridáme nasekanú mätu a cukor a soľ podľa chuti.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme karí pastu, pridáme šošovicu, osolíme, pridáme kokosové mlieko. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Syr halloumi grilujeme minútu z každej strany, osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Avokádo očistíme, nakrájame na tenké plátky, okoreníme a osolíme. Na tenké plátky alebo pásiky pokrájame aj všetku zeleninu. Brokolicu oblanšírujeme, grilovaný syr halloumi nakrájame. Zeleninu ukladáme na tanieri vedľa seba, pridáme šošovicu, syr halloumi a kukuricu. Všetko zalejeme dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia