Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Vegetariánsky burger s halloumi syrom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. augusta 2021
Vegetariánsky burger s halloumi syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
150 g
1 ks
100 g
100 g
100 g
2 strúčiky
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr halloumi nakrájame na tenšie plátky a opečieme na panvici, aby sa mierne „natopil“. Žemľu rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme asi 1 minútu na panvici a potrieme majonézou.

  2. 2

    Špenát s cesnakom a olejom dusíme asi 1 minútu na silnom plameni, potom osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Na spodnú časť žemle dáme rukolu, na ktorú uložíme opečené plátky halloumi syra. Na syr uložíme tenké plátky avokáda, ktoré jemne osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú sušenú paradajku, kolieska červenej cibule a podusený špenát. Prikryjeme hornou časťou žemle.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha