Vegetariánsky burger s halloumi syrom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. augusta 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Syr halloumi nakrájame na tenšie plátky a opečieme na panvici, aby sa mierne „natopil“. Žemľu rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme asi 1 minútu na panvici a potrieme majonézou.
- 2
Špenát s cesnakom a olejom dusíme asi 1 minútu na silnom plameni, potom osolíme a okoreníme.
- 3
Na spodnú časť žemle dáme rukolu, na ktorú uložíme opečené plátky halloumi syra. Na syr uložíme tenké plátky avokáda, ktoré jemne osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú sušenú paradajku, kolieska červenej cibule a podusený špenát. Prikryjeme hornou časťou žemle.
Tiež vegetariánsky burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu