Recepty, kde je bylinky čerstvé (oregano + bazalka)
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme,
potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....
Grilovaný losos s bylinkovým maslom
Dobré imunita je v čase pandémie veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom....
Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani
neviem kde a odvtedy ho robievam....
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...
Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky.
Sladká plnka: Biele...
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé...
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.
Zeleninovo-batátový krém so slaninkou
Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.
Šalát z červenej repy
Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú...
Plnená grilovaná bezmäsitá paprika
Papriky prerežeme na polovice po dĺžke a očistíme.
Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.
Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Chutné fašírky na leto v
záhradke, v tieni stromov...
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno
prináša pôžitok.
Najmä to slovenské,
ovenčené mnohými
medailami. Keď sa
však lahodné víno
snúbi s vhodným
jedlom, radosť...
Krémová zeleninová z letnej záhradky
Krémové polievočky. príjemné, sýte a nabité zeleninou, táto je hladučká a jemná.
Bylinkovo-citrónové morčacie stehno
Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem
bravcoveho), ovocia...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme
na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici
opečieme slaninu, ...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Zeleninové cupcakes so syrom
Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu...
Krkovice na medu a hořčici
Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde...
Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami
Neverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar,
červená šošovica,...
Toskánska ribollita
Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala
pravu fazulovu zeleninovu polievku,...
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou
nátierkou....
Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten
spravny...
Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich.
Lahke jedlo z mojho oblubeneho...
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....
Grilovaný losos s bylinkovým maslom
Dobré imunita je v čase pandémie veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom....
Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam....
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...
Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky. Sladká plnka: Biele...
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé...
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.
Zeleninovo-batátový krém so slaninkou
Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.
Šalát z červenej repy
Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú...
Plnená grilovaná bezmäsitá paprika
Papriky prerežeme na polovice po dĺžke a očistíme.
Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.
Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...
Krémová zeleninová z letnej záhradky
Krémové polievočky. príjemné, sýte a nabité zeleninou, táto je hladučká a jemná.
Bylinkovo-citrónové morčacie stehno
Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Zeleninové cupcakes so syrom
Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu...
Krkovice na medu a hořčici
Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde...
Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami
Neverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar, červená šošovica,...
Toskánska ribollita
Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku,...
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....
Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...
Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...