Toskánska ribollita

caterina - bez fotkycaterina, 2. mája 2015
Toskánska ribollita
Foto: caterina

Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku, ktora sa vola ribollita. Dnes som ju uvarila, Zobraziť celý popisMinuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku, ktora sa vola ribollita. Dnes som ju uvarila, aj ked nie az tak hustu ako original.

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na ribollitu, tak ako u nas na kapustnicu, je vela receptov. V principe ale maju vsetky spolocne vela zeleniny a bielu fazulu. Priprava nie je zlozita.

  2. 2

    Najprv dame uvarit bielu fazulu (namocenu na noc). Vyvar z fazule nevylievajte, pouzije sa na polievku. Cast fazule (s trochou vyvaru) rozmixujeme na hladku kasu.

  3. 3

    Vsetku zeleninu si nakrajame na male kusky. Na oleji opecieme cibulku, por, mrkvu, zeler a petrzlenovu vnat. Chvilu podusime a pridame nakrajane paradajky. Okorenime (ja som dala len trosku cierneho korenia, sol a cerstvy tymian). Pridame ostatnu zeleninu a zalejeme vyvarom z fazule. Ked je zelenina polomakka, pridame zemiaky nakrajane na kocky a varime do ich zmaknutia.

  4. 4

    Ked je zelenina makka, odoberieme jej cast a rozmixujeme do hladka. Rozmixovanu zeleninu dame spat do polievky spolu s rozmixovanou fazulou, aj s fazulou v celku. Povarime este 5 minut.

  5. 5

    Servirujeme...idealne je tanier vystlat dobrym chlebom a zaliat ho polievkou. Chut je vyborna ;) Hustotu polievky si viete prisposobit mnozstvom vody.

  6. 6

    A este maly tip pre tych, ktorych by to mohlo zaujimat. V Milane sa vcera zacala velka vystava EXPO 2015, ktora sa tyka jedla. Vystavujucich krajin je viac ako 140 a kazda ma vlastny pavilon, vratane Slovenska. Ak budete mat nahodou cestu, nenechajte si to ujst. Chystam sa aj ja ;)

Diskusia k receptu

amelie
@caterina , tvoja polievka putuje do mojej KK, ďakujem, takéto polievky u nás letia:-)))*****
luckaprima
Polievočka ako na zavolanie, idem sa hneď do nej pustiť.. a na EXPO 2015 tiež pojdem - v júni, už teraz sa teším a nie len na Slovenský dom, polievka bude návnada na talianske chute.. pomaly treba urobiť náladu! :) Ďakujem
izabella929
@caterina , polievočka vyzerá krásne a chutne.-) To Toskánsko ti úprimne závidím, je tam prekrásne a tá príroda nemá chybu..chodím sa tam pokochať cez googl eart..paráááda...
elixir
Veľmi chutná už na pohľad, odkladám na vyskúšanie. :)
motyka
Takto fazuľu nepripravujem. Toto ale stojí za vyskúšanie a možno sa stane trvalou polievkou v mojej kuchyni. Ukladám.
alena45
Minulý rok som si vypestovala toskánsky kel kvôli tejto vyhlásenej polievke. A tak som ju prvýkrát uvarila so surovinami ako sa patrí. Najchutnejšia bola tretí deň, tak ako prihrievaná kapustnica. Pre tých, čo vyskúšajú - treba čakať, že bude chutiť inak ako naša slovenská fazuľovica - nad tú jednoducho niet.
caterina
@ terinka55 , @ amelie dakujem ;) aj my mame radi polievky, bez nich by ani obed nebol kompletny :) @ luckaprima...za prve tri dni su ohlasy na Expo velmi pozitivne. Verim, ze sa ti bude pacit, ja sa uz velmi tesim :) @ Izabelka... v Toskansku som bola prvykrat a je presne take ako som si ho predstavovala. Nadherne, zelene, presne ako z filmu. Uz tyzden rozmyslam ako sa tam prestahovat ;) Videli sme vinohrad, aj olivovnikovy haj ;) @ elixir @ motyka... dakujem, ak vyskusate nezabudnite na chlebik. Da polievke tu pravu chut ;) @ alena45 nasa fazulovica je nasa ;) udene maso a siroke rezance, to sa neda nahradit. Zboznujem ju. Ale aj variacia je skvela. Mesiar50@ dakujem :) No este sa mam co ucit od kuchara ako si ty ;)
rea1
super polievka, na rozdiel od vývarov, takéto mám rada. a najviac sa mi páči odporúčanie v bode 5 - konečne na mňa nikto nebude pozerať ako na sedliaka, ktorý si "nadrobí" chlieb do polievky. :-))
caterina
@rea1 dakujem ;) mna naucil polievky jest s chlebom moj svokor. Maju tam taky uzasny chlieb, ze by som ho kludne mohla jest namiesto vsetkych ostatnych chodov :)
marika21
Stojí za vyskúšanie. Vyzerá veľmi chutne. Dala by som si. KK5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia