Krém z cícera, vína a zo zeleniny

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 12. januára 2015
Krém z cícera, vína a zo zeleniny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
250 g
50 ml
50 ml
150 g
150 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme zeleninový vývar. Očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a tymian zalejeme mierne osolenou vodou, pridáme čierne a nové korenie a necháme variť domäkka.

  2. 2

    Uvarenú zeleninu nakrájame na kocky, ktoré neskôr pridáme do polievky. Do vzniknutého precedeného vývaru dáme namočený cícer a uvaríme ho.

  3. 3

    Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na jemnú konzistenciu. Podľa potreby zredukujeme zeleninovým vývarom alebo vodou.

  4. 4

    Ku koncu varu pridáme zredukované biele víno, smotanu a dochutíme. Na záver polievku zjemníme maslom.

  5. 5

    Pri podávaní do polievky vložíme ovčí syr a koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Dekorujeme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: