Krém z cícera, vína a zo zeleniny
Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 12. januára 2015
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 12. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv pripravíme zeleninový vývar. Očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a tymian zalejeme mierne osolenou vodou, pridáme čierne a nové korenie a necháme variť domäkka.
- 2
Uvarenú zeleninu nakrájame na kocky, ktoré neskôr pridáme do polievky. Do vzniknutého precedeného vývaru dáme namočený cícer a uvaríme ho.
- 3
Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na jemnú konzistenciu. Podľa potreby zredukujeme zeleninovým vývarom alebo vodou.
- 4
Ku koncu varu pridáme zredukované biele víno, smotanu a dochutíme. Na záver polievku zjemníme maslom.
- 5
Pri podávaní do polievky vložíme ovčí syr a koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Dekorujeme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu