Cviklová polievka s kvakou
Krémová zeleninová polievka zahustená červenou šošovicou
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené tri väčšie cvikle, kvaku a väčšiu mrkvu nakrájame na kusy a dáme variť do osolenej a koreňovou zmesou ochutenej vody na 20 minút. Vody dávame radšej menej a postupne podľa potreby pridávame. Potom vsypeme za hrnček červenej šošovice a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme 3PL lyžice ajvaru (ideálne pikantného) a krátko prevaríme. Polievku dohladka rozmixujeme, nariedime vodou podľa požadovanej hustoty a dochutíme citrónovou šťavou.
- 2
Pri podávaní pridáme do taniera za lyžicu kyslej smotany, pár kvapiek kvalitného oleja a nasekané čerstvé bylinky, aktuálne medvedí cesnak.
Tiež cviklová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu