Cviklová polievka
Cviklová polievka

Cviklová polievka s kvakou

giussa - fotkagiussa, 30. marca 2017

Krémová zeleninová polievka zahustená červenou šošovicou

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (surová)
1 ks
1 ks
250 ml
1 PL
3 PL
1/2 ks
K servírovaniu:




Postup

  1. 1

    Očistené tri väčšie cvikle, kvaku a väčšiu mrkvu nakrájame na kusy a dáme variť do osolenej a koreňovou zmesou ochutenej vody na 20 minút. Vody dávame radšej menej a postupne podľa potreby pridávame. Potom vsypeme za hrnček červenej šošovice a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme 3PL lyžice ajvaru (ideálne pikantného) a krátko prevaríme. Polievku dohladka rozmixujeme, nariedime vodou podľa požadovanej hustoty a dochutíme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Pri podávaní pridáme do taniera za lyžicu kyslej smotany, pár kvapiek kvalitného oleja a nasekané čerstvé bylinky, aktuálne medvedí cesnak.

Diskusia k receptu

mitzy
Úžasná polievka. Určite skúsim. 5*
zinnajdha
Nazvem to "Mercimek cvikla". Takú som ešte nerobila, hoci mercimek prispôsobujeme zásobám a dávame tam rôzne- rôznu zeleninu. Musí byť výborná...
atulienka
Všetko suroviny, ktoré mám doma a rada s nimi varím. Tvoja polievka sa mi zdá po prvom prečítaní nielen chutná, ale aj výživne veľmi hodnotná. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia