Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom fotorecept
Foto: capko
Takto upravené prepelice je hotová almázia.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
15 g |
|
4 pláty (sedliacka) |
|
|
|
|
|
1 dcl |
|
Na plnku: | |
2 ks |
|
75 g |
|
1 ks stredná |
|
5 strúčikov |
|
2 ks (staršie) |
|
3 ks (stredné) |
|
1 dcl |
|
20 g |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
(tymian,oregano, rozmarín) |
|
Na prívarok: | |
600 g (očistená) |
|
600 g (očistené) |
|
1 ks stredná |
|
5 strúčikov |
|
|
|
60 g |
|
0,5 l |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Na masle s olejom podusíme pokrájanú slaninu, cibuľu. Postupne pridáme pokrájaný cesnak s bylinkami. Na zaver pridáme šampióny krájané na plátky a ešte chvíľu dusíme. Potom necháme trochu vychladnúť.
-
2
Pridáme na pokrájané rožky, ktoré sme pokropili mliekom. Osolíme okoreníme a dáme vajcia. Cele to premiešame.
-
3
Prepelice umyjeme dobré osušíme. Okoreníme, osolíme a naplníme plnkou. Ukladáme ich striedavo. Plnka čo ostala dáme k tomu.
-
4
Na každú prepelicu dáme plátok masla a plátok slaniny. Podlejeme vývarom. Vložíme to zakryté do rúry. Teplotu nastavíme na 180 °C. Asi 15 minút to pečieme. Potom odokryjeme a pečieme ďalej pri tej istej teplote ďalších 15 minút. Napokon dáme len vrchné pečenie na pripečenie tak 15 - 20 minút. Ak by to moc pripekalo stiahneme teplotu na na 160°C. Všetko to závisí akú mate rúru.
-
5
Počas pečenia si urobíme prívarok. Zohrejeme maslo s olejom a na tom podusíme cibuľu s cesnakom. Okoreníme a dáme tekvicu s batatmi, ktoré za stáleho miešania dusíme asi 10 minút.
-
6
Napokon prilejeme vývar toľko aby to nebolo celé zaliate. Tak asi 2 cm aby vyčnievali tekvice s batátmi. Uvaríme do mäkká a potom rozmixujeme.
-
7
Prepelice sa upiekli a zo slaniny ostal čips.
-
8
Na tanier dáme prívarok a prepelicu a obed je hotový. Kto chce si tam môže pridať uvarené zemiaky, alebo s chlebom. Tak ako mate radi. No podla mňa netreba nič k tomu.
Ja som kúpil tiež v Kauflande. Tento recept mám od dcéry, ktorá žije v zahraničí. Oplatilo sa skúsiť je to spolu dobré.
Vyskúšaj a daj potom vedieť. Nám to veľmi chutilo.
Nemusíš mať žiadne zabraný voči mäsu. Je trochu tmavšie ako divina, ale takto všetko spolu je moc dobrá chuť. Ta slanina a maslo tam musia isť inak to bude suché.
pekny recept,ale bolo by to este menej suche,keby si to piekol kratsie.
Skúšal som to a stred bol ešte surový. Takže neodporúčam to piecť kratšie. Tie prepelice boli surové. Niekto to dá do horúceho vývaru na 20 až 30 minút. Vtedy sa to robí krátko. No ale ta chuť je zas iná. Tak preto to robím takto, ale dík za radu.
A len takú surovú si hu dal piecť, alebo si ju najskôr maceroval?
Vďaka za nahliadnutie. Je to veru chuťovečka.
ano surovu-obalenu v slanine,nikdy nic nepredvaram.v podstate som ich griloval,cize zasadne nepodlievat vodou,iba na suchy pekac.dobre je dat na spodok rury plny pekac cistej vody,cim sa v rure udrziava vlhko,ktore zabranuje vysusovaniu.
Vďaka za radu.
Vyskúšaj je fakt dobrý, hodí sa aj k inému mäsu.