Kuriatkové ragú na hrianke s roštenkou
Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 9. novembra 2014
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 9. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-30 minút
príprava
príprava
2,5-3 hod minút
na 60 °C
na 60 °C
Postup
-
1
Umyté a očistené kuriatka pokrájame nadrobno. Slaninu speníme dohneda a pridáme červenú cibuľu.
- 2
Potom pridáme kuriatka a podlejeme bielym vínom. Dochutíme soľou, korením a bylinkami.
- 3
Cibuľu nakrájame na rezance a vo vode ju rozvaríme. Po vyparení vody cibuľu rozmixujeme a vlejeme do fľaše na šľahačku spolu s bielkami a pretrepeme.
- 4
Hovädziu roštenku naložíme do nálevu a potom dáme do rúry vyhriatej na 60 °C na 2,5 hodiny. Podávame na opečenej hrianke s cibuľovou penou (espumou).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu