Fazuľové fašírky
Fazuľové fašírky

Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule

mitzy - fotkamitzy, 2. júna 2017
Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Foto: mitzy

Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...

8
porcií

Suroviny

250 g fialová strakatá (maslová)
40 g
2-3 strúčiky
50 g
1 ks
1 KL
Na obalenie:
Na vysmážanie:




Postup

  1. 1

    Suchú fazuľu (250 g) namáčame v miske vo vode 24 hodín. Ráno a aspoň večer meníme vodu. Ak môžeme, i na obed, zlejeme vodu a nalejeme novú. Fazuľu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mala by mať po uvarení okolo 400 g.

  2. 2

    Fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajce (alebo 1PL hrašky a 1PL vody), nadrobno nasekanú červenú cibuľu, pretlačený cesnak, múku, korenie, soľ a ľubovoľné čerstvé bylinky (šťavel, saturejku, tymian, petržlen, kôpor, žihľavu...) podľa chuti a možnosti.

  3. 3

    Z masy vytvarujeme fašírky a obalíme ich v ražnej múke. Mne ich vyšlo 8. Na panvici rozohrejeme slnečnicový olej a fašírky vypražíme z oboch strán. Sú chutné so zemiakmi a šalátom, alebo v žemli so zeleninou na spôsob burgru.

    Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

haji
Aj mňa by si uhostila, já bych papala bez příloh, s dobrým zeleninovým salátkem. Krásný den, milá @M itzy, tobě i celé rodině, kočičí dámy hladím! Díky za receptík, jsi jako nevyčerpatelná studnice!
afataga
Uz som o takom cude pocula, nerobila, nechutnala som, ale vyzeraju dobre, tiez by mi stacil salat k tomu.
mitzy
@Terinka55 @Haji @Afataga ďakujem veľmi pekne za nahliadnutie, teším sa, že by chutili :) Prvý raz som skúšala podľa receptu šéfkuchára z Varechy, asi štvrťrok dozadu, tieto podľa seba. Je to dobrota.
cesminaz
Vyskušané a musim povedat,ze je to velmi chutné :-) Ja som nedala ziadne bylinky,len ml.čierne korenie,rascu,cesnak,ml.č.papriku a ešte na kocky nakrajané udene tofu :-) Bolo to vyborné.Mali sme to s cukinovym privarkom.Vdaka @Mitzy za receptík ;-)


mitzy
@Cesminaz (29.7.2017 07:14)

ďakujem veľmi pekne za foto :) som rada, že ste si pochutili! ten prívarok vyzerá geniálne! mám tiež veľa cukety. úplne si ma navnadila :)
rhonda
vyskasala som s vajickom a rozpadli sa, aj ked chutovo boli dobre. zopakovala som to s Hraskou a su fantasticke. robim pravidelne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia