Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Foto: mitzy
Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...
porcií
Suroviny
250 g fialová strakatá (maslová) |
|
40 g |
|
2-3 strúčiky |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Na obalenie: | |
|
|
Na vysmážanie: | |
|
Postup
-
1
Suchú fazuľu (250 g) namáčame v miske vo vode 24 hodín. Ráno a aspoň večer meníme vodu. Ak môžeme, i na obed, zlejeme vodu a nalejeme novú. Fazuľu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Mala by mať po uvarení okolo 400 g.
- 2
Fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajce (alebo 1PL hrašky a 1PL vody), nadrobno nasekanú červenú cibuľu, pretlačený cesnak, múku, korenie, soľ a ľubovoľné čerstvé bylinky (šťavel, saturejku, tymian, petržlen, kôpor, žihľavu...) podľa chuti a možnosti.
- 3
Z masy vytvarujeme fašírky a obalíme ich v ražnej múke. Mne ich vyšlo 8. Na panvici rozohrejeme slnečnicový olej a fašírky vypražíme z oboch strán. Sú chutné so zemiakmi a šalátom, alebo v žemli so zeleninou na spôsob burgru.
- 4
Dobrú chuť :)
Tiež fazuľové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem veľmi pekne za foto :) som rada, že ste si pochutili! ten prívarok vyzerá geniálne! mám tiež veľa cukety. úplne si ma navnadila :)