Lístkové tortičky s cviklovou plnkou
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 24. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 24. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 PL + na poliatie |
|
100 g |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
(tymian, rozmarín, petržlenová vňať) |
|
200 g (alebo cesto na quiche) |
|
Postup
-
1
Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme 2 PL medu, nahrubo nastrúhanú cviklu. Dusíme 10 minút, potom pridáme vínny ocot, čerstvo nasekané bylinky, soľ, korenie, podusíme a ešte 5 minút necháme chladnúť.
- 2
Cesto rozvaľkáme, podľa formičiek vykrojíme kruhy. Formičky vymastíme olivovým olejom, vložíme cesto a roztiahneme ho prstami po okrajoch. Dno popicháme vidličkou. Naplníme cviklovou zmesou.
- 3
Kozí syr pokrájame na kocky a vtlačíme do cvikly. Pokvapkáme medom. Dáme do rúry rozohriatej na 180 °C a upečieme. Po upečení posypeme vlašskými orechmi a prelejeme medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu