Bylinkovo-citrónové morčacie stehno fotorecept

frezia - fotkafrezia, 14. júna 2016
Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept)
Foto: frezia

Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia a zeleniny. Dnes mi padlo do oka krasne horne morcacie Zobraziť celý popisVelmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia a zeleniny. Dnes mi padlo do oka krasne horne morcacie stehno. Cerstvych byliniek mam doma dost, citrony som kupila, tak som pripravila toto vonave, jednoduche jedlo.

6
porcií
10 minút
príprava
95 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg




Postup

  1. 1

    Morcacie stehno vykostime, oplachneme a osusime. Potom ho dobre osolime a okorenime cerstvo namletym korenim. Cerstve bylinky, ja som pouzila rozmarin, tymian, bazalku a mätu posekame nadrobno. Cesnak a cibulu ocistime. Citron dobre umyjeme, lebo ho pouzijeme aj so supou.

    Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso prespikujeme cesnakom, par strucikov pridame aj nakrajanych. Pridame posekane bylinky a pokvapkame citronovou stavou.

    Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvinieme a previazeme kuchynskou nitou. Tuto pracu robieva moj muz, ale kedze nebol doma, musela som sa s tym sama trapit.

    Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V pekaci na horucom oleji opecieme mäso zo vsetkych stran. Pridame pokrajanu cibulu, pokrajany citron, zbytok cesnaku a bylinky. Podlejeme horucou vodou. Hodilo by sa aj biele vino, ale kedze som pouzila citron, podliala som len vodou. Vyvar sa spravi sam.

    Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryte som to piekla asi hodinu, potom odokryte 15 minut. Zase som to prikryla a nechala vo vypnutej, ale este teplej rure odpocivat. Podavala som to nakrajane na platky s tarhonou, s pimientos a baklazanovymi zavitkami. Odporucam tento sposob upravy, lebo mäso zostane stavnate a jemne.

    Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
@frezia , inšpirácia po ruke, recept nemá chybu *****, dík, mám všetko po ruke, spravím z kuraťa !
frezia
@terinka55 , dakujem za pochvalu aj kamosky.
@jerica , dakujem, tesim sa, z kurcata to bude tiez vyborne. Ja som nieco podobne uz robila aj z jahnacieho pliecka. Recept tu mam niekde na zaciatku.
haji
Dobře jsi navařila, krásné fota a vůně všude!
veronikkka
no teeedaaa :-)
krása, kavalkáda chutí a farieb na tanieri - fantastické!!! :-)
5*
mesiar50
Veľmi gustiózne a pekne pripravené jedlo.
Gratulujem. * * * * *
afataga
tvoje trapenie stalo za to, isto by mi chutilo, az na tu tarhonu, ale ina priloha je najmensi problem
1x frezia
bembo
krásny recept.už je aj v KK.robievam dosť často jedlá z morčacích stehien,či už z horných alebo dolných,tento určite vyskúšam
1x frezia
frezia
@mesiar50 , dakujem velmi pekne.
@afataga , povodne som chcela urobit bulgur, ale moj muz si vybral tarhonu. Dakujem za komentar.
@bembo , dakujem pekne. Zostalo nam este na dnesny obed a chutilo mozno este lepsie ako vcera. Vcera som cele mäso pokrajala na platky a zaliala tym vypekom. Bolo skutocne velmi jemne a vonave.
havino
veru výborné, ja už sama sebe idem na nervy, čo som zaťažená na morčacinu a hlavne horné stehno len v poslednej dobe, pol ak nie 3/4 mraziaka je morčacina, včul nemám s kožou, ale aj rolády som piekla z nej nie raz, takto veľa bylinkami ochutené nie, nezabudnem, bude aj u nás, pekný recept
1x frezia
klukodvody
No u nás moc krůtí nejíme. Mám vůni krůtího masa spojenou s velmi smutnou vzpomínkou pro nás, ale to není k receptu. Krásně připravené jídlo určitě vynikající a rád jsem se podíval a potěšil. Zdravíme do Berlína, máme tam dost známých.
1x frezia
frezia
@havino , hydinu jeme casto a radi, na rozne sposoby. Nevadi, ze mas bez koze bude to taktiez dobre.
@klukodvody , dakujem za pochvalu aj pozdrav. Tiez vas zdravime na Morave.
Zelame vam este krasny vecer.
zolik
pekny recept aj velmi pekne nafoteny a popisany. uz ulozeny, lebo ho urcite vyskusam. väcsinou robievam na sposob "bazanta". tento Tvoj mi ale pride taky letny, sviezi.
1x frezia
frezia
@Zolik (18.6.2016 18:18)

dakujem za pochvalu. Morcacie mäso robim casto, mna by zaujimal tvoj sposob na "bazanta". Hladala som ho medzi tvojimi receptami, ale nenasla.
zolik
@Frezia (18.6.2016 20:03)
Frezia mila, nie je tam. tak v skratke: vykostene stehno (väcsinou dolne) prespikujem slaninou a cesnakom, v maziari rozdrvim c. korenie, hrubozrnnu sol, suseny rozmarin a borievky (musela som si pozriet preklad - Wacholder). touto zmesou potriem mäso. do vnutra vlozim vetvicky rozmarinu a tymianu s hrudkou masla, zarolujem a previazem ako pri Tvojom recepte, len nie tak ukazkovo uhladne. dalsi postup v priprave je rovnaky ako Tvoj. Dam do pekaca, podlejem 1/2 na 1/2 vodou a svetlym pivom. na vrch davam este kusky masla. Pocas pecenia podlievam pivom. (uz som skusala aj s bielym vinom. tiez dobre, ale s tym pivom lepsie). Ta stava z pecenia je velmi dobra, taka "polovnicka". Mne sa k tomu najlepsie hodi zemiakova kasa a kompot z lesneho ovocia.
P.S.: My sme to doma volali "na bazanta" podla podobneho receptu "Kura na sposob bazanta". S morcacim mäsom sa daju robit divy. Hovori sa, ze moriak ma 5 druhov mäsa, co sa chuti tyka. Uz som robila aj svieckovu, fasirky, raznici atd. Dufam, ze som Ta trochu inspirovala a budem rada ak tento recept vyskusas a ak bude chutit pridas na Varechu. Prajem Ti pekny weekend a pekny pozdrav do Berlina
1x frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia