Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Foto: palma
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
500 g čerstvé mäsité |
|
3 strúčiky |
|
1 ks menšia |
|
pár lístkov (bazalka, petržlenová vňať, oregano) |
|
|
|
100 ml (nemusí byť) |
|
2 ks ks väčšie aj s kožou |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
- 2
Vo väčšej panvici zohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
- 3
Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
- 4
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
- 5
Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili. Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
- 6
Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsami.
Tiež cestoviny s kuracím mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu