Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny s kuracím mäsom

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

palma - fotkapalma, 12. júla 2018. Komerčný recept.
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Foto: palma
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
500 g čerstvé mäsité
3 strúčiky
1 ks menšia
 pár lístkov (bazalka, petržlenová vňať, oregano)
100 ml (nemusí byť)
2 ks ks väčšie aj s kožou




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

  2. 2

    Vo väčšej panvici zohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.

  3. 3

    Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

  5. 5

    Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili. Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.

  6. 6

    Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsami.

Diskusia k receptu

pivonka
Bola som zvedavá, ako dosiahne šťavnatosť kuracích pŕs. Ja ich opekám bez kože pokrájané na hrubšie rezy po 4 minúty z jednej aj z druhej strany. Finito.