Hubovo-slaninové košíčky
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Plnka: | |
300 ml |
|
150 g |
|
400 g |
|
3 ks |
|
(tymian, rozmarín, pažítka, petržlenová vňať) |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
10 g (na vymastenie formy) |
|
|
|
|
|
100 g |
|
Základné cesto na quiche: | |
250 g |
|
170 g |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, pridáme cibuľku a nakrájané lesné huby – restujeme, kým sa neodparí voda. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, korenie, čerstvo nasekané bylinky a necháme vychladnúť.
- 2
Cesto rozvaľkáme, preložíme do vymastenej formy, prstami roztlačíme aj po okrajoch. V miske vymiešame smotanu, vajcia a pridáme nastrúhaný syr. Vychladenú hubovú zmes rozprestrieme na cesto a zalejeme smotanou s vajíčkami. Pečieme pri teplote 180 °C. Tesne pred koncom posypeme údeným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chcela by som sa opytat koľkými prstami to mam vymastiť. Lebo mam moc opuchnute clanky prstov a ked mastim tromi nevojdem sa do rohu pekakcika, a ked iba iba jedným nemá to taký efekt. Mozete poslat aj foto do PM ako ho drzite.
Dzik,
pekacicka ml.