Hubovo-slaninové košíčky

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
Hubovo-slaninové košíčky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka:
300 ml
150 g
400 g
3 ks
 (tymian, rozmarín, pažítka, petržlenová vňať)
2 ks
2 strúčiky
10 g (na vymastenie formy)
100 g
Základné cesto na quiche:
250 g
170 g
100 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, pridáme cibuľku a nakrájané lesné huby – restujeme, kým sa neodparí voda. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, korenie, čerstvo nasekané bylinky a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, preložíme do vymastenej formy, prstami roztlačíme aj po okrajoch. V miske vymiešame smotanu, vajcia a pridáme nastrúhaný syr. Vychladenú hubovú zmes rozprestrieme na cesto a zalejeme smotanou s vajíčkami. Pečieme pri teplote 180 °C. Tesne pred koncom posypeme údeným syrom.

Diskusia k receptu

pekacik
Ahoj,
chcela by som sa opytat koľkými prstami to mam vymastiť. Lebo mam moc opuchnute clanky prstov a ked mastim tromi nevojdem sa do rohu pekakcika, a ked iba iba jedným nemá to taký efekt. Mozete poslat aj foto do PM ako ho drzite.
Dzik,
pekacicka ml.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia