Karfiol na indický spôsob
Foto: orsi212
Suroviny
1 ks |
|
3 PL |
|
cca 2 PL (tymian, šalvia, ...) |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL (alebo čerstvá paprička) |
|
1 konzerva |
|
1/4 šálky |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.
- 2
Na panvicu si dáme trocha olivového oleja, čerstvé bylinky, ja som dala tymian a šalviu, ale záleží, kto čo má rád. Asi minútku porestujeme. Potom pridáme karfiol, nastrúhaný čerstvý zázvor, karí korenie, kurkumu a korenie garam masala .Ja som dala ešte habenero. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Pridáme trocha quinoi, ja som dala tak 1/4 šálky. Dusíme asi 10 min., potom zahustíme lahôdkovým droždím - 1 kávová lyžička. Pozor lahôdkové droždie je niečo úplne iné, ako obyčajné droždie (ochutí a zvýrazní chuť jedla, je veľmi lahodné a má jemnú orieškovo-syrovú chuť). Podusíme asi 1 minútku a je hotovo...
- 3
Jedla som to s rukolou, ale príloha môže byť aj nejaký toustík alebo ryža, no čo má kto rád.
Tiež karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu