Grilovaný zubáč
Grilovaný zubáč

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 29. mája 2017
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť a slasť sa násobia. Vytvárajú spolu mimoriadne chutný harmonický celok...

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
20 g
12 ks
 (mrazený alebo sterilizovaný)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrášok zomelieme najemno spolu s mätou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, maslo. Všetko spolu vymiešame a zohrejeme na panvici.

  2. 2

    Na masle ogrilujeme zubáča na koži, ktorú mierne narežeme, aby sa ryba neskrútila. Osolíme, okoreníme, spolu s rybou ugrilujeme aj cherry paradajky. Podávame s roztopeným maslom, bylinkami, kôprom a citrónom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Kucharkaveva (30.5.2017 19:13)

Dala si mi normálne chrobáka do hlavy, že by sme si ho aj my mohli cez víkend spraviť. Ak by bolo pekne vytiahla by som zelené vajíčko a skúsila by som ho pripraviť v ňom. Ryby máme radi, takže aj priateľ sa poteší :)

Pridaj komentár k receptu: