Grilovaný zubáč na hráškovom pyré

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 29. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Grilovaný zubáč na hráškovom pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť a slasť sa násobia. Vytvárajú spolu mimoriadne chutný harmonický celok...

4
porcie
30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
20 g
12 ks
 (mrazený alebo sterilizovaný)
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hrášok zomelieme najemno spolu s mätou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, maslo. Všetko spolu vymiešame a zohrejeme na panvici.

  2. 2

    Na masle ogrilujeme zubáča na koži, ktorú mierne narežeme, aby sa ryba neskrútila. Osolíme, okoreníme, spolu s rybou ugrilujeme aj cherry paradajky. Podávame s roztopeným maslom, bylinkami, kôprom a citrónom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist