Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 29. mája 2017
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 29. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť a slasť sa násobia. Vytvárajú spolu mimoriadne chutný harmonický celok...
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrášok zomelieme najemno spolu s mätou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, maslo. Všetko spolu vymiešame a zohrejeme na panvici.
- 2
Na masle ogrilujeme zubáča na koži, ktorú mierne narežeme, aby sa ryba neskrútila. Osolíme, okoreníme, spolu s rybou ugrilujeme aj cherry paradajky. Podávame s roztopeným maslom, bylinkami, kôprom a citrónom.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No tak ja ryby veru môžem. Navyše tento recept vyzerá tak jednoducho. Asi viem, čo si cez víkend pripravíme :)
Dala si mi normálne chrobáka do hlavy, že by sme si ho aj my mohli cez víkend spraviť. Ak by bolo pekne vytiahla by som zelené vajíčko a skúsila by som ho pripraviť v ňom. Ryby máme radi, takže aj priateľ sa poteší :)