Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami

mariamka - fotkamariamka, 5. mája 2015
Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami
Foto: mariamka

Neverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar, červená šošovica, provensálske bylinky, smotana. Trošku jogurtu, citrón na dochutenie. V polievkach Zobraziť celý popisNeverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar, červená šošovica, provensálske bylinky, smotana. Trošku jogurtu, citrón na dochutenie. V polievkach sú proste dvere otvorené :)

Suroviny

2 hrsť
1 l (voda, alebo vývar)
3 ks
1 ČL
1 dl
Na dochutenie:
 (alebo smotana)




Postup

  1. 1

    V posl. dobe idú u nás zemiaky ako príloha. Preventívne vodu zlievam, a ak potrebujem polievku, uvarím takéto niečo rýchle. Takže do vody z varených zemiakov vhodíme suchú šošovicu /červená síce nemá žiadnu chuť, ale zas sa rýchlo uvarí :)/, pridáme bobkové listy, provensálske bylinky (bežne dostať tú zmes) a varíme do zmäknutia šošovice. Ak máme vývaru málo, nadstavíme vodou, zeleninovým vývarom. V závere prilejeme smotanu, už len necháme prejsť varom. Dosolíme, dokoreníme. Na tanieri ozdobíme jogurtom a zakvapneme citrónom. Dobrú chuť :)

    Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami - obrázok 1

Diskusia k receptu

cesminaz
Mila @mariamka uz v uvode som spoznala,ze si to ty :-) Polievka znie dobre,aj ked si neviem ani nahodou tu chut s tymi provensalskymi bylinkami predstavit :-)) ..ale kde je jogurt a citron,tak to musi byt len skvele ;-P
katka78
Verím, že je chutná a ešte je aj rýchlo hotová. Mimochodom aj fotka sa mi veľmi páči :-)
smejkad
ok, idem kupit tie bylinky, hadam uz konecne pomylim tu moju dievku a zje aj strukovinu, vyzera vyborne polievocka :-)
afataga
ja by som verila, v sobotu som robila z vyvaru zo zemiakov aj zo spargle, ale so zemiakmi, akesi mas krajsie fotky v poslednej dobe, si bola na kurze? :-)
janger
Sikovna, taka rychla polievka. Iste velmi chutna. Sosovicu mam rada. Vodu zo zemiakov veru vylievam. Nenapadlo mi, aby som ju takto dobre vyuzila.
mariamka
dievcence dakujem, v "hokejovej dobe" varim takto rychlo, ak varim :) ale radsej varit ako sa stresovat... @cesminka taka som citatelna? :) jogurt, citron, to mas pravdu, zapasovali,, @zolik dik, @katka78 dik dik :), @smejkad ja ich cpem kade-tade, aj pod maso, ale tam je ich lepsie podrvit, @dr vdaka, @afataga sparglova zavislacka :) tiez som minule robila zemiakovo-sprarglovu, ale podla "máslovej bramborovej" od @mijaita , mimochodom, nejak sa odmlcala, @elixir od polievkoveho profika tesi :) , @janger tak uz nevylievaj :) a co sa tyka fotiek, pochvala potesila, aj ked ja rozdiel nevidim, akurat ze konecne som po roku a pol vypla automatiku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia