Pečené morčacie mäso
Pečené morčacie mäso

Výborné morčacie mäso z jedného pekáča

siuuu - fotkasiuuu, 3. novembra 2019
Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Foto: siuuu

Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam. Okrem chute je úžasný aj v tom, že celé jedlo sa urobí v podstate samé a v jednom pekáči. Podobný recept som tu už našla (https://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-morcacie-stehno-po-zidovsky- fot/42194-recept.html), ale je tam zopár odlišností, tak pridávam aj ten z mojej zbierky receptov.

2-3
porcie
10 minút
príprava
90-100 minút
na 180 °C

Suroviny

500-600 g s kosťou aj s kožou
1 ks väčšia
2 ks
2 cm čerstvý
4-5 strúčikov
50 g
2-3 PL
5-6 vetvičiek (podľa chuti)
150 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehná umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme, osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme olej, položíme mäso, okolo rozložíme očistené a pokrájané jablko, cibuľu, cesnak, zázvor, slaninu (časť dáme aj na mäso) a obložíme bylinkami. Podlejeme vínom.

    Výborné morčacie mäso z jedného pekáča - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Za občasného nakuknutia pečieme 80 minút. Ak sa tekutina odparila, podlejeme troškou vody. Po 80 minútach pridáme očistené a na štvrtiny či osminky pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Chuťovo je to skvelé jedlo.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Morcacie stehno moze byt hocikedy! Dakujem za pekny recet. Zatial som ho vzdy robila len 'konzervativne' s cibulou, slaninkou a cesnakom, ale skusim pridat aj jablko a zazvor.

Pridaj komentár k receptu: