Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Foto: siuuu
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde Zobraziť celý popisAj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam. Okrem chute je úžasný aj v tom, že celé jedlo sa urobí v podstate samé a v jednom pekáči. Podobný recept som tu už našla (https://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-morcacie-stehno-po-zidovsky- fot/42194-recept.html), ale je tam zopár odlišností, tak pridávam aj ten z mojej zbierky receptov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500-600 g s kosťou aj s kožou |
|
1 ks väčšia |
|
2 ks |
|
2 cm čerstvý |
|
4-5 strúčikov |
|
50 g |
|
2-3 PL |
|
5-6 vetvičiek (podľa chuti) |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme, osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme olej, položíme mäso, okolo rozložíme očistené a pokrájané jablko, cibuľu, cesnak, zázvor, slaninu (časť dáme aj na mäso) a obložíme bylinkami. Podlejeme vínom.
-
2
Prikryjeme a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Za občasného nakuknutia pečieme 80 minút. Ak sa tekutina odparila, podlejeme troškou vody. Po 80 minútach pridáme očistené a na štvrtiny či osminky pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Chuťovo je to skvelé jedlo.
Ďakujem a som rada, že jedlá podľa mnou pridaných receptov vám chutia.
Ď. :-)
Presne ako píše @torticka - nožom som prešla tesne povedľa kosti do hĺbky cca 1,5 - 2 cm a tým som oddelila mäso od kosti, aby sa lepšie okolo kosti prepieklo
Ďakujem :-)