Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam. Okrem chute je úžasný aj v tom, že celé jedlo sa urobí v podstate samé a v jednom pekáči. Podobný recept som tu už našla (https://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-morcacie-stehno-po-zidovsky- fot/42194-recept.html), ale je tam zopár odlišností, tak pridávam aj ten z mojej zbierky receptov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500-600 g s kosťou aj s kožou |
|
1 ks väčšia |
|
2 ks |
|
2 cm čerstvý |
|
4-5 strúčikov |
|
50 g |
|
2-3 PL |
|
5-6 vetvičiek (podľa chuti) |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme, osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme olej, položíme mäso, okolo rozložíme očistené a pokrájané jablko, cibuľu, cesnak, zázvor, slaninu (časť dáme aj na mäso) a obložíme bylinkami. Podlejeme vínom.
-
2
Prikryjeme a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Za občasného nakuknutia pečieme 80 minút. Ak sa tekutina odparila, podlejeme troškou vody. Po 80 minútach pridáme očistené a na štvrtiny či osminky pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Chuťovo je to skvelé jedlo.
Ďakujem a som rada, že jedlá podľa mnou pridaných receptov vám chutia.
Ď. :-)
Presne ako píše @torticka - nožom som prešla tesne povedľa kosti do hĺbky cca 1,5 - 2 cm a tým som oddelila mäso od kosti, aby sa lepšie okolo kosti prepieklo
Ďakujem :-)