Pečené morčacie mäso
Pečené morčacie mäso

Výborné morčacie mäso z jedného pekáča

siuuu - fotkasiuuu, 3. novembra 2019
Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Foto: siuuu

Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam. Okrem chute je úžasný aj v tom, že celé jedlo sa urobí v podstate samé a v jednom pekáči. Podobný recept som tu už našla (https://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-morcacie-stehno-po-zidovsky- fot/42194-recept.html), ale je tam zopár odlišností, tak pridávam aj ten z mojej zbierky receptov.

2-3
porcie
10 minút
príprava
90-100 minút
na 180 °C

Suroviny

500-600 g s kosťou aj s kožou
1 ks väčšia
2 ks
2 cm čerstvý
4-5 strúčikov
50 g
2-3 PL
5-6 vetvičiek (podľa chuti)
150 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehná umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme, osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme olej, položíme mäso, okolo rozložíme očistené a pokrájané jablko, cibuľu, cesnak, zázvor, slaninu (časť dáme aj na mäso) a obložíme bylinkami. Podlejeme vínom.

    Výborné morčacie mäso z jedného pekáča - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Za občasného nakuknutia pečieme 80 minút. Ak sa tekutina odparila, podlejeme troškou vody. Po 80 minútach pridáme očistené a na štvrtiny či osminky pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Chuťovo je to skvelé jedlo.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Eintopf, Pečené

Diskusia k receptu

bagiro
Ukladám, skúsim. Máš super recepty, klobúk dole, veľa od teba skúšam a sú super
siuuu
@bagiro (3.11.2019 22:23)

Ďakujem a som rada, že jedlá podľa mnou pridaných receptov vám chutia.
lubo54
siuuu, upresni prosim, čo mam rozumieť pod "okolo kosti narežeme"...ďakujem
torticka
Myslím si, že stehennu kosť trocha obrezala. Mäso trocha oddelila od kostí, aby mohla lepšie osoliť.
roxanne
Morcacie stehno moze byt hocikedy! Dakujem za pekny recet. Zatial som ho vzdy robila len 'konzervativne' s cibulou, slaninkou a cesnakom, ale skusim pridat aj jablko a zazvor.
1x siuuu
siuuu
@lubo54 (4.11.2019 21:52)

Presne ako píše @torticka - nožom som prešla tesne povedľa kosti do hĺbky cca 1,5 - 2 cm a tým som oddelila mäso od kosti, aby sa lepšie okolo kosti prepieklo