Hovädzí burger McPulitzer

Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 3. januára 2017
Hovädzí burger McPulitzer
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (na burger s kúskom tuku)
4 ks
2 PL
150 g
4 ks
100 g
4 ks
50 g
8 plátkov
4 plátky




Postup

  1. 1

    Umyté hovädzie mäso zomelieme, ochutíme soľou a korením. Vyformujeme mäsové placky, ktoré necháme odležať v chlade asi 20 minút. Pripravené mäso opečieme prudko z oboch strán.

  2. 2

    Majonézu premiešame s rozdrvenými bylinkami, soľou a korením. Z vajíčka pripravíme volské oko. Opečieme vnútornú stranu žemlí.

  3. 3

    Na spodnú časť žemle servírujeme majonézu, baby špenát, paradajky, mäso, syr, slaninku a volské oko. Priklopíme vrchnou časťou žemle a prepichneme ju drevenou ihlou.

Diskusia k receptu

2010
@Bojar (3.1.2017 23:48)
Vies citat ? alebo reagujes pod vplyvom alkoholu.
Pekny recept 5*
Ja som mal dnes podobny vyborny hnus, dakedy pomoze aby clovek vyliezol aj von a objednal si daco ine, a az potom kydal mudre komentare.




trasko
@Bojar (3.1.2017 23:48)

Že hnus?! To je tak,keď je niekto dvojník toho "experta" Bukovskeho a žerie len trávu v lete a ihlicie v zime,že???? Tak načo si otváral recept s mäskom ???? Nechápem!
jozka2
Pochutnala by som si,take nieco si davam v Red Robin je to vynikajuci burger.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia