Recepty, kde je bryndza
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za
hrsť...
Bryndzová polievka so zemiakmi
Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.
Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...
Banica
Špenát necháme rozmraziť
a vytlačíme z neho vodu,
bryndzu alebo syr zmiešame
s vajíčkom.
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody
vypracujeme tuhšie cesto.
Cesto rozdelíme na rovnaké
bochníky.
Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú
papriku a mlieko premiešame
a zalejeme vodou
z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame
s paprikou, pridáme korenie,
rascu a soľ.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku
a vajca urobíme cesto, do
ktorého dáme aj prášok
do pečiva....
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie
a vymiešame ho vidličkou.
Prilejeme olej. Zmiešame
s preosiatou múkou a soľou.
Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame
soľ, pridáme maslo,
bryndzu, vajce, smotanu
alebo mlieko a zamiešame.
Zapekané palacinky s bryndzou
Bežným spôsobom upečieme
12 palaciniek a naplníme
ich bryndzovou náplňou.
Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme
soľ, vykysnutý kvások, žĺtok
a teplé mlieko. Cesto dobre
vypracujeme a necháme na
teplom...
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so
zmäknutým maslom,
postupne pridáme sardelovú
pastu, mlieko, horčicu,
mletú papriku a soľ.
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre
vymiešame a natierame na
čerstvý chlieb alebo pečivo
Šmirkas
Maslo vymiešame,
pridáme bryndzu,
nakrájanú cibuľu, červenú
papriku a zmiešame.
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť...
Bryndzová polievka so zemiakmi
Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.
Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...
Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.
Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.
Zapekané palacinky s bryndzou
Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.
Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo
Šmirkas
Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...