Foto: egreska
Postup
-
1
Rozky si nakrajame na kocky,zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane,musi to byt tak akurat,pridame vajce,sol a postupne pridavame polohrubu muku a vypracujeme nelepive cesto.Mne vyslo zo 4 rozkov viac ako 50 pirohov.
- 2
Cesto rozvalkame a vykrajujeme poharikom kolieska ktore naplnime a dobre uzavrieme.Na plnku sa len zmieša trochu bryndze a popučene zemiaky.Slaninku si orestujeme,maslo rozpustime.Maslo preto lebo my vyškvarenu mast zo slaninky nedavame,len maslo.Ked su pirohy uvarene ,všetko vrstvime do misy-bryndzu,na to pirohy,škvarky a zase byndzu,pirohy atd...a na vrch dame pažitku a polejeme maslom.Vrstvi sa preto lebo uz by sa to nemalo premiešavat..Podavame s kyslym mliekom...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za obohatenie nášho jedálnička:), chystám sa urobiť ich najbližšie s nejakou mäsovou plnkou....
naozaj - tvoj recept sa mi vidi ako najoriginalnejsi - chystam sa ho posunut dalej - samozrejme ako tvoj:)) . u nas v Apolle v BA kde robim je taka mala restauracia, kde varia take fajn domace jedla, tak im chcem dat tvoj recept - dufam, ze vyskusaju :)), potom ti napisem, ako dopadli :)
Keď nemám zemiaky,dám PL zemiakového cesta v prášku,pridám trošku mlieka a plnku mám raz-dva.Toto sušené zemiakové cesto využívam aj na zahusťovanie polievok.Rozmiešam v studenej vode a zavarím.
polovička lekvarové. Výhoda toho receptu je aj v tom, že je jednoduchý, nie sú tam zemiaky / já som inak zemiakový / ale v ceste
sú s ním problémy. Už končím, som rád, že som mal čas ho vyskúšať
odteraz túto papinu inak nerobím, ešte ráz pekne ďakujem...