Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a na jesen, mam ju velmi rad, je to Zobraziť celý popisToto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a na jesen, mam ju velmi rad, je to zaroven aj spomienka na starych rodicov, pretoze cez letne prazdniny som k nim chodil.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky dáme do hrnca s vodou, pridáme soľ necháme uvariť do mäkka.
- 2
Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme časť vody, necháme ich variť až sa začnú rozpadávať.
- 3
Vtedy zemiaky spolu s vodou roztlačíme, začíname pridávať hladkú múku, pritom rozpučené zemiaky neustále miešame, aby nám vznikla kaša. Keď začne kaša bublať - stále miešame až kým sa vytvori hustá kaša, potom hrniec odstavíme. Medzitým si roztopíme maslo až do žltej priehľadnej hmoty.
- 4
Po roztopení masla sa prichystajú hlboké taniere podľa počtu osôb, na tanier nalejeme kulaš, v strede urobíme jamku, do ktorej dáme roztopené maslo. Okolo jamky namrvíme bryndzu. Podávame s kyslým mliekom. Jeme Kulaš spolu s bryndzou a roztopeným maslom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu