Inšpirovala ma zemiakovo-syrová placka, kde som si spomenula na veľmi obľúbené a rýchle jedlo môjho manžela :-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na "veľkých slzách" postrúhame zemiaky a tvrdý syr. Nakrájame cibuľu na "polmesiačiky", slaninku na kocky. Rozmiešame si v šálke 2 vajcia a pripravíme koreniny.
- 2
Na panvicu dáme pražiť slaninku na kocky, hneď pridáme cibuľu a tiež postrúhané zemiaky rozsypeme ako "slamu" po panvici, posolíme, okoreníme a chvíľu pražíme, kým slaninka začne voňať. Potom po okrajoch a do stredu pomaly lejeme rozšľahané 2 vajíčka, chvíľu pražíme - nemiešame !!!.
- 3
Keď sú vajíčka zrazené, dáme si plytký tanier ako pokrievku a zemiaky obrátime ako placku naopak - zošúchneme z taniera späť do panvice a opečieme z druhej strany. Na vrch dáme strúhaný syr alebo rozdrobenú bryndzu, necháme roztopiť; môžme posypať ml.červ.paprikou, prípadne čili, kto má rád pikantné. Podávame teplé. Mňam :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu