Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš

Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 26. januára 2010
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

80 dkg
10 dkg
20 dkg
12 dkg
3 ks
3 g
8 dkg




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.

  2. 2

    Pridáme bryndzu, vajce, soľ a čierne korenie a usmažený tuk.

  3. 3

    Plnkou mäso naplníme a pečieme (pravidelne podlievame horúcim tukom). Povrch mäsa môžeme narezať a posypať rascou podľa chuti.

Diskusia k receptu

evas13
Bravčová slabina je asi "panflek" a čím môžem nahradiť cisárskú slaninu. Recept je veľmi zaujímaví. Bravčový "panflek plním, ale so šampionovov praženivov a klobásou.
oravec
Prosil by som vysvetlit aj co je po Slovensky "panflek"
evas13
Budem sa snažiť to vysvetliť: Je to na konci bôčika, časť ktorá už nemá rebrá, prechádza do chrupaviek a potom do kosti - predpokladala som, že je to tá slabina. Chcela som si to len overiť. Toto slovo sa často používa v mäsiarskom slangu.
evanaaa
Bôčik je aj bez kostí - rebier, to je ono? Ale vlastne, na tom nezáleží. Slabin poznám len hovädziu, ešte som sa nikde, ani pri delení bravčového mäsa s tým nestretla, a ani s výrazom " panflek ", je to asi mäsiarsky hovorový.
evanaaa
Asi je to ako plnený pečený bôčik, no v rozpise sa nepíše, či sa urobí plát, alebo otvor na plnenie. Mám rada presnejšie popisy a postupy. Každý to vedieť nemusí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia