Bryndzové pirohy
František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť. Zemiaky potom pretlačíme alebo pomelieme a pomiešame s múkou a semolinou.
- 2
Pridáme vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme štvorce na pirohy, plníme ich letnou bryndzou, prepolíme a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode, scedíme a podávame.
- 3
Náš tip: Podávame podľa chuti s udusenou kapustou a slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bryndzu zmiešam s chladnými, pretlačenými zemiakmi a kôprom chutia výborne a nepodávam s kapustou ked bryndzové tak bryndzové tak bryndzové, keď kapustové tak kapustové a tie robím tak, že kyslú kapustu udusím na cibu,ľke dochutím rascou, ml. čiernym korením naplním pirohy a na hotové dám na drobné kocky nakrájanú a upraženú údenú slaninku s tukom podľa chuti.