Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 kg
300 g
2,5 l




Postup

  1. 1

    Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť mrveničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode, do ktorej vmiešame kl mletej červenej papriky.

  2. 2

    Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po zovretí polievku ihneď odstavíme.

  3. 3

    Polievku dochutíme kockami tvrdého údeného syra.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia