Jedli ste už halušky príborom?Tak čítajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame na jemno,pridáme vajíčko,osolíme a pridávame múku až pokým nevypracujeme vláčne cesto.Do veľkého hrnca nalejeme vodu a dáme zovrieť.Vodu osolíme.Ak nám voda začne vrieť začneme postupne cez dierkovač/tardlo/hádzať halušky a občas premiešame aby sa nám nezlepili.Ak máme v hrnci nahádzané všetky halušky povaríme na miernom ohni cca 5-7.min.Halušky precedíme do misky.Precedenú vodu nevylievame.
- 2
Medzi časom si pripravíme syreček,ktorý zmiešame s bryndzou a pridáme trochu vody v ktorej si pripravujeme halušky.Maslo dáme do malého hrnca a prepražíme si ho do zlata.Všetko zmiešame s haluškami.Ak sú halušky veľmi husté môžeme priliať troška vody v ktorej sme si pripravovali halušky.
- 3
Kotlety naklepeme osolíme,okoreníme a vyprážame na oleji.Podaváme z haluškami.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koťuha ten @Brandeburg podelil sa s Lacim !