Pemikát - rodný sestrobrat demikátu

zemo - fotkazemo, 10. decembra 2009
Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Foto: zemo

Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v každej slovenskej ľudovej rozprávke, má aj rodného brata. Či Zobraziť celý popisDemikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v každej slovenskej ľudovej rozprávke, má aj rodného brata. Či vlastne sestru, keď je to tá polievka? Rody sem, rody tam, dôležitá je pre nás vareška v hrnci pemikátu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 ml
1000 ml
Cesto na mrvaničku:
120 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú uvarené, teda asi za 20 minút, pridáme bryndzu, 2 deci piva a zavaríme do polievky mrvaničku.

  2. 2

    Tú si pripravíme tak, že zmiešame 120 gramov hrubej múky, jedno vajce a lyžicu piva. Vymiešame husté cesto. Necháme odpočinúť a na strúhadle s menšími otvormi postrúhame a mrvaničku rozprostrieme na drevenú dosku, aby sa trochu preschla. Potom šupneme do vriacej polievky a varíme asi 8 minút, kým nezmäkne. Keby sa vám cesto zle strúhalo, dajte ho asi na hodinu do mrazničky, aby stuhlo.

  3. 3

    Aby bola polievka sýtejšia, môžete do tanierov pridať ešte na kocky nakrájaný opražený chlieb.

Diskusia k receptu

nyja
chichichi :)))) takže na obrázku je tá polievka? :))))))))))))))))))))))))
priamo z výčapu? :-D :-D :-D
zemo
Tam je základná surovina, aby vedeli z čoho to majú abstinenti robiť, ako vyzerá? Na Slovensku je v tomto smere potrebná osveta! :o) Nemal som fotku polievky, lebo dnes som varil jedlá, ktorá už na vareche.sk sú, a tak som si pomohol pohárom piva, ktorý som odfotil. A potom som ho musel vyliať!!!
kucharronald
Ten pohár vyzerá ale velký!! :D:D
ale ke´d sa lepšie pozrieme, je to obyčajný pohá na víno?:D
zemo
Fešák, počúvaj Aerosmith, a nehrab sa k veľkým, keď nebudeš mať čo normálen povedať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia