Bryndzová polievka na jednoduchší spôsob (mrvance s bryndzou)
Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie. Mám ho od mojej mamy. V našej rodine sa pomaly považuje za "rodinný". Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do vody s troškou soli (ak je bryndza moc slaná, so soľou opatrne). Keď máme zemiaky na poly uvarené, pridáme mrveničku (buď kupovanú, alebo si môžeme urobiť aj doma, pôvodný recept bol s mrvancami, takže komu sa chce, bude o to lepší).
- 2
Medzitým si bryndzu rozpustíme v asi 2 dl letnej vody, aby neboli hrčky.
- 3
Keď máme uvarené zemiaky aj mrveničku (mrvance), pridáme rozpustenú bryndzu a na miernom ohni miešame, kým neuvidíme, ako nám začne vrieť (moja mama vravievala že "kým vyhodí kochlík") nesmie nám dlho vrieť, lebo sa z bryndze stane žuvačka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu